Oudercomité

Ouders vinden het erg belangrijk dat kinderen graag naar school gaan. Leren wordt dan een stuk gemakkelijker. Ouders willen daarom graag betrokken worden bij wat er in en om de school gebeurt en als het even kan ook een handje toesteken.  Omgekeerd heeft de school de ouders nodig om te weten wat er onder de mensen leeft en om van de school een aangename omgeving te maken. Het oudercomité speelt daarbij een belangrijke en onmisbare rol. Zo simpel is dat!

Alle ouders die kinderen op onze school hebben, zijn lid van het oudercomité. Het zou mooi zijn om per klas minstens één lid in de werking van het oudercomité te hebben.

Het oudercomité vergadert éénmaal per maand en de werking zal jullie gedurende het schooljaar voorgesteld worden.

Het oudercomité is op vele terreinen actief. Zo zitten de mensen van het oudercomité geregeld samen met het personeel van de school om van gedachten te wisselen omtrent alles waar ouders bekommernissen om kunnen hebben. Vanuit deze input ontstaan dan weer andere initiatieven waarvan je de resultaten niet altijd rechtstreeks merkt.

Activiteiten zoals het ontbijt op 1 september, info-avonden, halloween, kerstmarkt, kindercarnavalbal, eindejaarsreceptie voor de kinderen van de zesde klas enz… staan ieder jaar weer op hun programma. Met de opbrengst van deze activiteiten helpen ze de school om volgend schooljaar de speelplaatsen verder in orde te brengen. Ze zorgen ook nog voor helpende handen op onze restaurantdag en het schoolfeest.

Het doel dat het oudercomité voor ogen stelt, is om stilaan te groeien en de school, de leerkrachten en onze kinderen een steuntje in de rug te geven. Hun objectieven zijn:

 • te fungeren als bijkomend communicatiekanaal tussen ouders en school
 • de leerkrachten bij te staan waar nodig
 • de school financieel te steunen
 • een forum te creëren waar ouders terecht kunnen met allerlei vragen, ideeën omtrent school en opvoeding

Wij verwelkomen graag nieuwe leden. 

Je kan ons ook volgen op facebook.    https://www.facebook.com/Oudercomite.VBS.Nieuwland/

De ouders kunnen de school mee-maken. Het oudercomité probeert dit samen met het schoolteam op een aangename manier te organiseren.

Met de opbrengst van de activiteiten hielp het oudercomité de school met een aantal projecten.

ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2019 – 2020

Vrijdag      25/10/2019         HALLOWEENPARTY   

 Vrijdag    13/12/2019       KERSTSTEMMINGSAVOND  

Dinsdag   17/12/2019      BOEKENBEURS  

  Zondag  26/01/2020     WINTERBBQ  

Zaterdag    29/02/2020    CARNAVALPARTY  

 Vrijdag     24/04/2020     PIZZA VERKOOP  

Zondag   31/05/2020    SCHOOLFEEST  

  Donderdag        25/06/2020 PROCLAMATIE kleuters + 6e leerjaar  

Enkele realisaties

De vernieuwing van de kleutertoiletten!

 

De vernieuwing van de toiletten van het lager onderwijs!

 

De vernieuwing van de kleuterspeelplaats

 

De vernieuwing van de speelplaats van het lager onderwijs!

 

Scholengemeenschap Hewebo

Scholengemeenschap HEWEBO

HEWEBO

Binnen het katholiek onderwijs regio Heers, Wellen en Borgloon werd in het basisonderwijs een scholengemeenschap opgericht, de scholengemeenschap HEWEBO. De scholen die hiervan deel uitmaken engageren zich om samen te werken op het vlak van administratie, ICT en zorg. De volgende scholen maken er deel van uit :

Uit Heers :

Uit Wellen :

Uit Borgloon

Het is de bedoeling om de deskundigheid van iedere school op vlak van de vermelde domeinen samen te brengen. Door te streven naar een efficiënter gebruik van mensen en middelen wordt de draagkracht van iedere school vergroot.

 

Een kort verslag van de bosklassen

De leerlingen van de zesde klas gaan dit schooljaar op bosklassen van 24 juni 2019 tot en met vrijdagmiddag 28 juni 2019. 

De kinderen en hun juffen en meester zijn veilig aangekomen in Xhoris.

Maandag 24 juni 2019

Na een vlotte busrit zijn we aangekomen in het mooie Xhoris. We werden al dadelijk op een koekje en een drankje getrakteerd. Hierna werd de kamerindeling bekend gemaakt. SPANNEND!!! En ja hoor, het was de juffen gelukt om iedereen met minstens één van zijn gekozen vrienden op de kamer te leggen. Ook waren onze kamers reeds vroeg gepoetst, zodat we meteen onze koffers konden uitpakken. ’s Middags werd er een overheerlijke bruschetta geserveerd. Onze gidsen Jean-Claude en Dimitri stonden ons hierna al op te wachten om aan een leerrijke natuurwandeling te beginnen. Wat wisten die mannen veel over bodemsoorten, legendes en alle mogelijke planten die we tegenkwamen. Ze konden ons allemaal  boeien. Nadien kregen we nog allerlei opdrachten in de schaduw van de grote bomen in het park. Eens terug op het domein maakten we ons klaar voor een plons in het zwembad. Wat deed dat deugd! Het avondmenu viel ook weer goed in de smaak bij iedereen. We kregen aspergesoep, vis met rijst, een saladebar en als afsluiter rijstpap. ’s Avonds organiseerden de monitoren heel wat buitenspelletjes waaronder: vikingkub, netbal, voetbal en trefbal. Na deze eerste dag waren we al lekker moe en kropen we tegen 22.00 uur onder de wol.

   

  

  

 

 Dinsdag 25 juni 2019

Alweer een dag vol zon en zwoele temperaturen! Na een overheerlijk ontbijtbuffet zijn we vertrokken voor ons bezoek aan de burcht van Logne. We kregen er een rondleiding van een topgids. Nadien werden we in groepjes verdeeld om het in de vorm van een schattentocht tegen elkaar op te nemen. Wie de schat vond, kreeg een ketel vol snoepjes. Gelukkig wou de winnende groep de buit met iedereen delen. Na zo een intense voormiddag hadden we allemaal reuzehonger. En wat stond er op het menu? Een heerlijk fris slaatje met een garnaalkroketje. Na deze leerrijke voormiddag was er tijd voor waterpret.  Deze sportieve namiddag sloten we af met een frisse duik in het zwembad. Na het avondeten hadden de monitoren nog een leuke quiz uitgewerkt voor ons. Het werd dus weer een SUPER DAG!

  

 

 

 

 

 Woensdag 26 juni 2019

Na een goede nachtrust konden we weer aanschuiven aan het ontbijtbuffet. Ook moesten we ons lunchpakket klaarmaken om een volledige dag op stap te gaan. We werden opgepikt door de bus om ons naar de vertrekplaats van de avonturentocht te brengen. Daar stonden de gidsen ons op te wachten. Ze zouden ons door de avontuurlijke parcours loodsen. Wat een uitdagingen moesten we aangaan! Samen hebben we onze grenzen verlegd! Lekker vuil en snakkend naar een frisse douche keerden we terug. Na de douche konden we genieten van frikandellen in tomatensaus, kroketjes en sla. En of dat gesmaakt heeft! Later op de avond mochten we nog een uurtje gaan zwemmen, alvorens we nog een filmpje mochten meepikken.

   

   

 Donderdag 27 juni 2019.

Vandaag bleven we een volledige dag op het domein. Na het ontbijt mochten we gaan mini-golfen. We hebben er echt van genoten! Nadien hadden juf Mara en meester Seppe een bosspel in elkaar gestoken. We hebben ons weer helemaal kunnen uitleven! Namiddag mochten we de bonte avond voorbereiden. Iedereen was benieuwd naar elkaars stukje en elkaars outfit. Het feestje om de basisschool af te sluiten kon niet snel genoeg beginnen. Ambiance à volonté!!! Tot slot voor de laatste keer onder de wol en morgen richting Borgloon. We kunnen reeds terugblikken op een fantastische week.

 

 

 

 

 

Privacy wetgeving

Privacy verklaring

Contact

Als V.Z.W. Katholiek Basisonderwijs Borgloon zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van deze privacyverklaring vragen heeft hierover of contact wenst op te nemen, kan dit via onderstaande contactgegevens

Katholiek Basisonderwijs Borgloon vzw
Nieuwland 12 A
3840 Borgloon

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

De persoonsgegevens van u en uw kind worden door Katholiek Basisonderwijs Borgloon verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden:

 • wettelijke verplichting en contractuele
 • om te kunnen deelnemen aan activiteiten van de school (inschrijvingsformulier)
 • omwille van vitaal belang (medische fiches en informatiedoorstroming i.f.v. de ontwikkeling van uw kind)
 • het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen
 • het bekomen van subsidiëring door de overheid

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen en opslaan, verzamelen of verwerken:

 • persoonlijke identiteitsgegevens: naam, voornaam, adres, telefoonnummer, email (alle activiteiten)
 • identiteitsgegevens uitgegeven door de overheid : identiteitskaartnummer, rijksregisternummer
 • diploma moeder
 • rekeningnummer
 • persoonlijke kenmerken: geslacht, geboortedatum, geboorteplaats (activiteiten)
 • andere gegevens ifv. de bevordering van de betrokkenheid in de school

Wij gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

Verstrekking aan derden.

De gegevens die u aan ons geeft, kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor :

 • verzekering
 • digitaal administratiepakket en leerlingvolgsysteem (Broekx)
 • digitaal leerplatform (Bingel)

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkingsovereenkomst hebben afgesloten. Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij wettelijk verplicht en toegestaan is.

Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier de toestemming voor geeft. U heeft het recht deze toestemming op elk moment in te trekken.

Bewaartermijn.

Katholiek Basisonderwijs Borgloon vzw bewaart de persoonsgegevens zoals dit wettelijk werd vastgelegd.

Uw rechten omtrent uw gegevens

U heeft het recht op inzage en recht op controle of verwijdering van de persoonsgegevens welk wij van u ontvangen hebben. Bovenaan dit privacy statement staat hoe je contact met ons kan opnemen. Tevens kan u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor geven aan voornoemde verzoeken.

Klachten.

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de privacybescherming.

Wijziging privacy statement

Katholiek Basisonderwijs Borgloon vzw is momenteel bezig met het privacybeleid. Tijdens dit proces dan de privacyverklaring wijzigen.

Bescherming van data

Katholiek Basisonderwijs Borgloon vzw zal er alles aan doen om uw gegevens zowel on- als offline maximaal te beschermen via een degelijke bescherming van ons softwaresysteem en interne richtlijnen voor medewerkers. Mocht ondanks alle inspanningen toch gebeuren dat uw gegevens in gevaar komen, brengen wij u hiervan op de hoogte en informeren we de privacy commissie hiervan.

Portretrechten

Bij inschrijving ontvangt u een toelatingsdocument om beeldmateriaal te verzamelen. U kan uw toestemming ten alle tijden intrekken.

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht op de website : www.ikbeslis.be

Paaseitjes rapen

Net voor de paasvakantie kwam de paashaas op bezoek! Op onze speelplaats had de paashaas wel echt goed zijn best gedaan… Zo ver we konden kijken lagen er overal paaseitjes… Vol enthousiasme raapten we allemaal een zakje vol lekkere eitjes. Dank je wel lieve paashaas!