Klassen

                                                                                                                                            Onze klassen  

De kleuterklassen 

K1 

 

 In de onthaalklas van juf Hilde ontdek je, de wondere wereld van de school. Je maakt heel veel vrienden in de klas

Je mag op jouw manier en op jouw tempo op ontdekking gaan en dat in een warme, veilige en vertrouwde omgeving.

Zo kan je met een lach, veel plezier en enthousiasme de eerste schoolstapjes te zetten. 

 

 

    K2 

De klas van juf Kristien is een miniatuur van de buitenwereld. Alles wat je wil leren kan je in haar klas. We leren iedere dag van en door elkaar.

     Ook onze klaspop laat ons iedere dag starten met veel warmte, vriendschap en gelach. Ze is een luisterend oor voor iedere vriend.

Juf Wendy zorgt heel goed voor al onze kinderen.  

 K3

 

Bij juf Ann kan je alles leren wat je wil. Iedere kleuter mag groeien en bloeien op eigen tempo.

           De klaspop laat ons iedere dag starten met veel warmte, vriendschap en gelach en laat ons dromen van fijne activiteiten.

                 Ze is een luisterend oor voor ieder vriendje.

Juf Nadine zorgt heel fijn voor al onze kleuters.

 

 

K4 en K5 

Bij juf Anne-Mie in K4 en bij juf Mieke in K5 zitten 4- en 5-jarige kleuters. Zo leren de 4-jarige kleuters al heel veel van de 5-jarige kleuters. Naar volgend jaar toe zijn zij de grootste kleuters en kunnen ze erg zelfstandig werken. De 5-jarigen dragen zorg voor de kleinsten in de klas en leren zo verantwoordelijk zijn voor hen. Zo ontstaat er veel warmte en vriendschap onder elkaar. Juf Kathleen zorgt erg goed voor de kleuters en op hun beurt zorgen ze voor elkaar. De twee leeftijden bij elkaar is erg verrijkend voor beide groepen.   

In de klas is ieder kind als een vlinder in de wind. De ene vliegt hoog, de andere laag. De ene vliegt snel, de andere vliegt traag. De ene is dun, de andere is dik. De ene is rustig, de andere is hip. Maar iedere vlinder doet het op zijn eigen manier en met zijn eigen talent. Ieder kind is anders, ieder kind is speciaal! Met liefde wil zij, de bloem proberen te zijn waarop deze vlinders mogen rusten en zichzelf mogen voeden om verder te vliegen.

De klas van juf Anne-Mie K4

 

 

De klas van juf Mieke K5

 

Het lager onderwijs

 1AB

Samen met meester Karel en juf Elke gaan we op ontdekking in de wondere wereld van de cijfers en letters. De enthousiaste bengels van onze klassen maken er steeds een dol avontuur van. Elke week is er tijd om te knutselen, zingen, dramatiseren of dansen. De juf en/of de meester vertelt vaak een verhaal, maar al snel wordt er ook al door de kinderen volop in boekjes gelezen. Elke ochtend krijgt iedereen zijn zegje tijdens het onthaalmoment.  Zo leren we elkaar beter kennen. 

Juf Elke zorgt voor de broodnodige beweging.

 

2AB

Bij juf Sabrina en meester Leon mag je zijn wie je bent en zoals je bent. Je mag worden wie je bent op jouw manier. Leren zelfstandig worden is de boodschap in de tweede klas.

Op een rustige en gemoedelijke manier gaan wij samen door het schooljaar en doen uitstapjes, krijgen geweldige lessen en heerlijke knuffels.

Het zal beslist een prachtig schooljaar worden 

  

 

 3AB

                                                De klas van juf Loes en juf An    

Wij  hebben  ons  net  weer klaargemaakt  om  aan  onze  maandelijkse  reis  naar  het  archipel  "Talenten " te  vertrekken . 

Wanneer  we  dan  weer  terug  in  het  vertrouwde " Land  van  Loon "  arriveren ,  brengen  we  natuurlijk  voluit  verslag  aan  de  kinderen  van  de  klas !

Het  vertellen  over  de  bezochte  eilanden  is  een  instrument  om de  kinderen van de derde klas  te  stimuleren  tot  het  ontdekken  van  hun  eigen  talenten  en  de  klasgenootjes  een  extra  uitdaging  te  geven,  om  ook  zelf  hun  eigen  groeikracht  te  exploiteren  en  mogelijk  verdoken  talenten  te  ontdekken .  Zin  om  meer  te  weten  en  te  zien? 

Bezoek  dan  de  foto' s  op  de  site  van  onze  school ! 

 

 

4AB

 De klas van juf Edith, juf Jolien en meester Boudewijn.

Hallo, het 4de hier. Een toffe bende die graag lacht, speelt en liefst zelf gekozen activiteiten doet.  Het was dit schooljaar een super jaar met vele leuke, mooie momenten en soms ook wel droevige ogenblikken zoals het naar een andere school gaan van één van ons, een gebroken arm, soms wat ruzie,… 

Maar wat we zeker niet zullen vergeten : 

Verhaaltjes van Duupje, computerstappers, hoekenwerk, ons schoolfeestoptreden, onze grootoudernamiddag met gesprekjes over vroeger en nu, de talloze groepswerkjes 

                De woensdagen met meester Boudewijn en juf Jolien om te bewegen, te zingen, te knutselen, te spreken,… 

                Dagelijkse mopjes, België voorstellen aan de klas, een meter uitvinden, dansen op 'Just dance', Franse liedjes zingen, ons grote digibord, yoga oefeningen.

 

5AB

 Bienvenue dans la cinquième classe, la classe de madame Josephine en madame Karen.

Ja, je hoort het goed. In de vijfde klas leren we al een aardig mondje Frans praten. Samen met juf Josephine en juf Karen leren we zelfs onze punten om te zetten in percenten. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan : drama , knutselen , musiceren, bewegen op muziek, .. zijn ons niet vreemd.  Ook groepswerk staat vaak op het menu. 

Zoals je hoort en ziet , in de vijfde klas vervelen we ons niet . 

 

 

6AB

  In de klas bij juf Alberty en juf Liesbet en meester Boudewijn

In het zesde zijn we klaar om ons voor te bereiden op  het secundair onderwijs. We moeten hiervoor nog heel wat leren:

zo staat er nog een druk programma van wiskunde, taal, Frans W.O. … op ons te wachten. 

Maar dat is niet alles. We zullen ook een kijkje nemen in verschillende middelbare scholen en samen met juf Alberty,  

juf Liesbet en meester Boudewijn onze neus steken in de wereld van het secundair.

Daarnaast zoeken we actief naar onze interesses en mogelijkheden en zullen we de beroepenwereld gaan uitpluizen.

Zo komen we tegen eind juni tot een goed overwogen nieuwe schoolkeuze en wuiven we dan ons vertrouwde schooltje van 'Nieuwland' uit om een nieuwe horizon op te zoeken.

Dat alles zullen we afsluiten met een fijne week bosklassen waar we nu reeds naar uitkijken. Het wordt een schooljaar vol leuke ervaringen!