Activiteiten 2019 2020

Er zijn ook activiteiten te volgen op facebook "VBS Nieuwland Borgloon" of "Luc Meekers

https://www.facebook.com/VBS-Nieuwland-Borgloon-

In klas van 4A maakten we in het thema "Machtig krachtig" kennis met de soorten energiebronnen en experimenteerden we hoe we een stroomkring kunnen maken. Hoe moeten we alles verbinden zodat de lamp brandt, de zoemer afgaat en de schakelaar werkt?
We werden ons er ook bewust van zuinig om te gaan met energie en dat hernieuwbare energie opwekken beter is voor het milieu.

 

 

 

De leerlingen van het 4de leerjaar in VBS Nieuwland werden helemaal ZEN!
We gingen naar de zaal en deden er wat ontspannings- en yogaoefeningen. Dit naar aanleiding van het thema “Levensadem” van Godsdienst. Hierbij kwamen ze helemaal tot rust, maar moesten ze ook wat vreemde poses aannemen.

  

 

In 1B werkten we tijdens muzische vorming aan het thema ‘Herfst’. We gingen naar de kloostertuin om de verschillende bomen te observeren: welke kleuren hebben de blaadjes? Hoe groot zijn de stammen? Hoe zien de takken eruit? … Nadien gingen we in de klas een herfstboom verven en stempelen. In de 2de les dansten we op het liedje ‘Regendans’ en gingen we in de eetzaal op muziek herfstelementen uitbeelden. We hebben zelfs het spelletje ‘1-2-3 piano’ in een herfstjasje gestoken! Wat was dat tof zeg!

  

 

 

 

Ook in het 4de leerjaar lieten we onze sportieve kant zien op de dag "Toon je sport op school". We gingen enkele loopspelletjes spelen in de turnzaal. Nadien hebben we in de klas nog wat gedanst en bootcamp gedaan. Meer foto's vind je terug op deze website, onder de tab foto's.

  

 

En ja, ook dit moet gebeuren. Juf Kathleen, die meester Luc bijstaat, probeert de leidingen van het toilet weer vrij te maken, samen met meester Boudewijn.

Bedankt! Zo kunnen onze kinderen weer naar het toilet gaan.

 

De leerlingen van het tweede leerjaar kwamen hun mooie sportuitrustingen fier tonen.

Ook onze kleuters kwamen in sportkledij naar school.

 

Onder het thema van de dag: 'Breng je sportclub mee naar school' toonden de sportievelingen van het 3de leerjaar trots hun sportoutfit.

 

 

Zo ging het eraan toe op de eerste schooldag in de kleuterklas van juf Mieke.

 

 

 

 

 

 

 Voor het W.O.-thema “Welkom in onze stad!” trokken de leerlingen van 4AB uit VBS Nieuwland Borgloon de stad rond met een opdrachtenkaart.
Ze tekenden monumenten die ze tegenkwamen, telden de trappen in de Trapkensstraat en gingen op zoek naar gekke straatnamen.
Ook zagen ze de 4 stadspoorten die er vroeger waren, leerden ze over de kanunniken en de begijntjes en stonden ze op de burchtheuvel. In wat een boeiende stad ligt onze school toch!