Activiteiten 2018 2019

Er zijn ook activiteiten te volgen op facebook "VBS Nieuwland Borgloon" of "Luc Meekers

https://www.facebook.com/VBS-Nieuwland-Borgloon-

Jules, uit de kleuterklas van juf Ann bracht zijn kuikentjes mee naar ons klasje; Wat een beleving!

 

 De kleuters van juf Ann leren van elkaar... In het thema muziek komt Emile vertellen over zijn trompet en voor ons een liedje spelen.                                                    Wij mochten ook eens blazen ...fffff !!!!

 

Gisteren hebben de leerlingen van het 3de leerjaar uit VBS Nieuwland hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor bednet. Ze verkochten zelf gemaakte wafels, cupcakes, ze verpakten snoep enz.. Arthur zal van hierboven tevreden naar onze acties kijken denk ik.

 

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar namen deel aan een les verkeerseducatie op het mobiele verkeerspark te Borgloon.  Dankzij het geschilderde parcours met verkeersborden en verkeerslichten leerden we op gocarts en fietsen omgaan met gevaren en risico’s in het verkeer. Een politie-inspecteur en enkele vrijwilligers zorgden voor uitleg.  Het was een leuk maar vooral leerrijk initiatief omdat we veiligheid in het verkeer zo belangrijk vinden!

 

 

 

 

 

De leerlingen van het 5de leerjaar toonden zich van hun sportiefste kant tijdens de ‘American Games’.  MOEV zorgde voor een leuke sportnamiddag vol uitdagende bewegingsactiviteiten.  De leerlingen hebben drie plateaus doorlopen waarin ze konden proeven van basisvaardigheden uit o.a. baseball, American football en frisbee.  Fair play stond vandaag centraal!

 

 

 

 

 

 

 

De leerlingen van de zesde klas mochten al even proeven van het leven in het secundair onderwijs. Het werd een leuke en leerrijke dag!

 

 

 

Jeugdprins Ruben I was gisteren bij meester Leon op radio 'Ariane.

"Jeugdprins Ruben I kwam tijdens de krokusvakantie op interview bij internetradio Ariane te Kortessem.Het werd een zeer vlotte en aangename babbel.Ruben mocht van presentator Leon(van Loon) 3 favoriete carnavalsliedjes uitkiezen en aankondigen in de live uitzending.Ruben koos voor "Cowboy Billy " van 'Sergio',"Bobbelen" van de 'Snollebollekes' en "op en neer " van de 'Alpenzusjes'. Achteraf kregen we positieve reacties van de luisteraars, alsook van de ouders van Ruben I."

In het derde leerjaar zijn ze al helemaal klaar om carnaval te vieren. Kijk maar naar de prachtige maskers die de kinderen zelf maakten.

 

 

 

Voor de kleuters van onze school is het deze week een heel gekke week. Het was gekke harendag, gekke schoenendag, gekke hoedendag en wie weet wat er nog allemaal gaat komen?

 

 

 

Tijdens de turnles…

  • Werken we met de Chromebook. We kijken hoe de oefening moet en doen deze na.
  • Leren we samenwerken in groepjes: we helpen elkaar, nemen het tegen elkaar op en we leren van elkaar.
  • Mogen we zelfs in de turnzaal fietsen, joepie!!!
  • Experimenteren we met allerhande materiaal: krantenpapier, reuze ballonnen, …

 

 

In klas 4A maakten we in het thema "Machtig krachtig" kennis met de soorten energiebronnen en experimenteerden we hoe we een stroomkring kunnen maken. Hoe moeten we alles verbinden zodat de  lamp brandt, de zoemer afgaat en de schakelaar werkt? We werden ons er ook bewust van zuinig om te gaan met energie en dat hernieuwbare energie opwekken beter is voor het milieu. We speelden enkele spelletjes en stelden quizvragen op over het voorbije thema.

  

 

Zo  jong  als  we  zijn ,  informatie  weten  wij ,  derdeklassers ,al  overal  te  vergaren!

Nee,  niet  op  ’t  internet ;  daar  delen  wij  het  met jullie  …

In  de  klas  in  kleine  groepjes  zochten  we  naar  verschillen( of  gelijkenissen ) tussen  de  wereldgodsdiensten… 

Buiten  de  klas  ( in  het  mooie  Alden  Biesen )  speurden  wij samen  met  de  leerlingen  van  het  vierde  leerjaar  naar  de  1000-jarige geschiedenis  van  het  graafschap  Loon…

 In  de  klas ….

 

 

 

 

 

De kleuters van juf Mieke en juf Anne-Mie werken rond het thema ‘de wolf en de 7 geitjes’ en konden het verhaal pas echt beleven door hun in de rol van wolf en geitjes te verplaatsen. We hebben er met volle teugen van genoten.

 

 

Samen met de kleuters van K1 en juf Hilde konden de kleuters van juf Ann genieten van een  tafelpoppenspel:' Musti en de sneeuwpop.'

De kleuters van juf Ann zorgen goed voor de vogels in de winter en maken mezenbollen. Daarna mochten ze genieten van ... lekkere pannenkoekjes, en maakten ze een lichtje n.a.l.v. Lichtmis. Céline kwam muziek maken in onze klas en de kleuters zongen mee uit volle borst.  Maar soms kruipen zij onder de stoelen i.p.v. erop. Wat een gekke kleuters

 

 

 

 

 

 

 

De dokter (mama van Amelie)kwam op bezoek in de klas. Ze liet ons kennismaken met alle spullen uit haar dokterstas. We kregen allemaal een verband en zelfs de pop in onze klas werd in het gips gelegd.

 

 

 

 

 De kleuters van juf Kathleen bakten cupcakes omdat de juf jarig was. Alle kleuters mochten helpen en ieder mocht zijn eigen cakeje versieren.

 

 

De kinderen uit de 3de klas van juf Loes hadden het uiteraard over 'Sneeuwpret'.

In 't ganse land genoot groot, maar vooral klein van het witte laagje sneeuw buiten.

Een fijne sneeuwwandeling, een dikke sneeuwpop maken, een sneeuwballengevecht, ...

Wij van 3B genoten ook BINNEN van de sneeuw.

Vanachter ons bankje in de lekker warme klas schreven wij een "elfje", aangepast aan het winterse weer BUITEN.

 

 

 

Deze super ideeën werden ofwel getekend ofwel in 3D uitgewerkt in papier (maquette) door de kinderen van 4B

 De telelift. Hij reist naar de toekomst en het verleden. Hij gaat 3000km per uur. Jasper

De geschiedenis of toekomst helm. Je moet een eeuw of jaar ingeven. Dan vlieg je daar naar toe. Robbe

De transformatordroomkast. De kast kleedt je aan als je erin gaat staan. Als je eruit komt dan komen er eet pilletjes uit. En als je die opeet moet je de hele dag niet meer eten. Van Merel

De drone potlood : Je duwt op de aan knop, je beweegt met de knopjes tot het op het blad staat en dan duw je op de gom en zeg je je woord of zin b.v. ik wil geen huiswerk en klaar. Helena

Dode hoek ongevallen :  Er gebeuren veel ongevallen met een camion en dode hoeken en als de fietser dicht bij komt,  piept de sensor. Robbe

De zweefauvlie. Hij kan zwemmen en zweven en van kleur veranderen. En hij is de kleurrijkste auto ter wereld. Hij  heeft een oven er in die alles maakt wat je wil door op een knopje te drukken. van Yelle

De hakschoen de lux . Het zijn hakken, de hakken kan je als schoenen maken. En je kan het nog bewerken. Van Lore

Klerenuitkiezer. Je kan er in gaan staan en je kan je kleren zelf uit kiezen. Je kan uitkiezen welke kleur . Dan komen je kleren er uit. Van Julie

Raketschoenen : je moet op het knopje duwen en dan komen er raketten uit. Het werkt als een hoverbord  . Je kunt ze in alle kleuren hebben, er is ook goud maar goud is niet goedkoop en dan kost het 5.000 euro . Lars

Magic pencil. Mijn potlood heeft een camera en die camera die kijkt op je blad. Aan de bovenkant is een scherm . Dat scherm zegt wat je moet doen of invullen . Marie

Robo butler :  hij doet al je klusjes . hij heeft weinig energie nodig en hij bewaakt het huis. Jaro

Dit is de allesmaker. Tik in wat je wil hebben en druk op de startknop, wacht 30 seconden en je hebt het. Gemaakt door Vince.

 Mijn uitvinding. De 3d printer van eten :  je hebt honger en hebt geen zin om eten te maken dan tik je in wat je wil hebben en print de 3d printer het uit om te eten . Er is ook een afstandsbediening bij om het te bewerken er is ook een computer bij om het in te tikken. Gemaakt door Rhune .

Gedachteverschijner :  je moet op de afstandsbediening en de knopjes werken en dan zet je de hoofdband aan en dan doet de machine wat je wil. Dit is gemaakt door Lennert.

Dit is het vliegende zwembad. Hij kan 1110 km omhoog. We kunnen hem besturen naar links rechts, voor en achter. Er is een onzichtbare deur.  Gemaakt door Stanislaw.

 De kinderen genoten gisteren met volle teugen van de eerste sneeuw tijdens de speeltijd.

 

 

 

De kleuters van juf Mieke werken in de klas rond het thema 'Het weer'.  Het bijbelverhaal 'De Ark van Noach" kwam aan bod en als verwerking werd het verhaal nagespeeld met concreet materiaal. 

We maakten hierbij ook kennis met alle kleuren van de regenboog.

 

 

 Tijdens het leervak " mens/maatschappij en wetenschap/techniek " staan de kinderen van het 2de leerjaar tijdens thema 5 "tweemaal bellen en binnen " stil bij de bouw van een huis ! De kinderen mochten in groepjes met knexmateriaal zelf een huis bouwen.

 

 Het thema “Levensadem” van Godsdienst zijn we in onze school gestart met proefjes waarin de kinderen experimenteerden met hun eigen ademhaling.
Om af te sluiten gingen we naar de zaal en deden er wat ontspannings- en yogaoefeningen. 
De kinderen kwamen helemaal tot rust, maar moesten ook wat vreemde poses aannemen, zoals de Cobra, de zonnegroet,… Ook genoten ze van de rustgevende muziek.

  

 

 

 Bij het leervak mens/maatschappij-wetenschap/techniek,werken ze in het tweede leerjaar B momenteel rond het thema "handig die handen".

Verschillende leerlingen van de klas hebben met waardeloos,kosteloos materiaal een zelfgemaakte knikkerbaan gemaakt! Wij hebben toch wel wat handige Harries in het klasje!!!

Op woensdagnamiddag 10 oktober namen de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar deel aan de danshappening in de sporthal te Borgloon. De leerlingen haalden hun beste dance skills boven! 

 

Voor het W.O.-thema “Welkom in onze stad!” trokken de leerlingen van 4AB Borgloon rond.

Ze zagen de 4 stadspoorten die er vroeger waren, leerden over de kanunniken en de begijntjes en stonden op de burchtheuvel. In wat een boeiende stad ligt onze school toch! Meer foto’s op www.vbsborgloon.be