Activiteiten 2018 2019

Er zijn ook activiteiten te volgen op facebook "VBS Nieuwland Borgloon" of "Luc Meekers

https://www.facebook.com/VBS-Nieuwland-Borgloon-

De kinderen genoten gisteren met volle teugen van de eerste sneeuw tijdens de speeltijd.

 

 

 

De kleuters van juf Mieke werken in de klas rond het thema 'Het weer'.  Het bijbelverhaal 'De Ark van Noach" kwam aan bod en als verwerking werd het verhaal nagespeeld met concreet materiaal. 

We maakten hierbij ook kennis met alle kleuren van de regenboog.

 

 

 Tijdens het leervak " mens/maatschappij en wetenschap/techniek " staan de kinderen van het 2de leerjaar tijdens thema 5 "tweemaal bellen en binnen " stil bij de bouw van een huis !

De kinderen mochten in groepjes met knexmateriaal zelf een huis bouwen.

 

 

Het thema “Levensadem” van Godsdienst zijn we in onze school gestart met proefjes waarin de kinderen experimenteerden met hun eigen ademhaling.
Om af te sluiten gingen we naar de zaal en deden er wat ontspannings- en yogaoefeningen. 
De kinderen kwamen helemaal tot rust, maar moesten ook wat vreemde poses aannemen, zoals de Cobra, de zonnegroet,… Ook genoten ze van de rustgevende muziek.

  

 

 

 

Bij het leervak mens/maatschappij-wetenschap/techniek,werken ze in het tweede leerjaar B momenteel rond het thema "handig die handen".

Verschillende leerlingen van de klas hebben met waardeloos,kosteloos materiaal een zelfgemaakte knikkerbaan gemaakt! Wij hebben toch wel wat handige Harries in het klasje!!!

Op woensdagnamiddag 10 oktober namen de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar deel aan de danshappening in de sporthal te Borgloon. De leerlingen haalden hun beste dance skills boven! 

 

Voor het W.O.-thema “Welkom in onze stad!” trokken de leerlingen van 4AB Borgloon rond.

Ze zagen de 4 stadspoorten die er vroeger waren, leerden over de kanunniken en de begijntjes en stonden op de burchtheuvel. In wat een boeiende stad ligt onze school toch! Meer foto’s op www.vbsborgloon.be