Er zijn ook activiteiten te volgen op facebook "VBS Nieuwland Borgloon" of "Luc Meekers

 

De kleuters van juf Mieke, juf Kathleen en juf Anne-Mie,zijn ook gestart met letterherkenningsoefeningen.

Hiermee wil de juffen hun kleuters een goede voorbereiding aanbieden voor een fijne start in het eerste leerjaar.

  

 

  

 

Ook binnen thema 'Pasen' blijft onze kleuterrobot bij de kleuters van Juf Anne-Mie een groot succes. De kleuters programmeren "BEE-BOT" op zoek naar eitjes!

 

Op dinsdag 25 april was het grootouderdag in het vierde leerjaar van onze school. We nodigden de oma's en opa's van de kinderen uit, om hen nieuwe dingen te leren. Zo hebben we leren haken, bloemen maken, bakken, naaien, solderen, fotograferen, ... Samen beleefden we een leuke voormiddag. We hebben er allemaal enorm van genoten. Bedankt aan alle oma's en opa's om naar onze school te komen!

  

  

 

 

Lieve Arthur ... vaarwel!

Afscheid nemen is nooit makkelijk. Daarom knutselden we in 3B een hartje om zo'n deeltje van onszelf met jou mee te sturen op je grote reis.

 

 

In klas 4B gingen de kinderen aan het werk als echte technici!
Ze bouwden stroomkringen en lieten zo 1 of meerdere lampjes branden, een zoemer werken,…
Ook gingen ze na welke materialen geleiden en welke niet. Zo zetten ze een paperclip, een tandenstoker en nog andere dingen tussen de stroomkring en ontdekten zo of het lampje dan nog ging branden of niet. Wat was dat een leerrijke namiddag!
 

 

 

 

Donderdag 26 januari was het gedichtendag.

In Loon Stad werd ieder die een kopje koffie bestelde

zijn hartje extra verwarmd met een gedichtje vol humor.

5 inzendingen werden secuur geselecteerd.

Het gedichtje van Lucas uit onze klas 3B werd maar liefst in 1000 exemplaren gedrukt!

Proficiat aan onze kleine "stadsdichter"!

 

Ik bouwde een sneeuwpop. Hoe leuk was dat! 

Plots was hij weg, een pinguïn nam hem mee. 

Ik stampte hem onder zijn gat. 

Wie had ooit zoiets gedacht! 

Nu kon ik helemaal opnieuw beginnen... 

Plots was mijn sneeuwpop weerom weg. 

Helaas nam de zon hem deze keer mee... 

Lucas B

 

 

Voederbollen maken voor de vogeltjes. De 4 - jarige kleuters genoten van  een super vettige activiteit. Met de handen vette bollen maken voor de hongerige vogeltjes die in de winter weinig voedsel vinden. 

Ook wij, de 2A 'ertjes, steken onze vinger niet meer op, zoals we zagen op Karrewiet !

In de kleuterklas van juf Anne-Mie is er hoog bezoek geweest. 

 

De Sint is in klas K5, bij juf Mieke op bezoek geweest.

 

 

"Sinterklaasje en Pietjes in de peuterklas ".

 Deze week is Sinterklaas, samen met de Pieten, heel druk bezig met het leegmaken van de boot, om alle kindjes hun pakjes tijdig te kunnen brengen.

 

Enkele foto's van de kleinste kleuters van VBS Nieuwland Borgloon. Onze peuters leerden over regen en de kleuters mochten experimenteren met grote en kleine regenlaarzen. Het was genieten voor groot en klein. 

 

Om de maand gaan we met de klas naar de biep! Elk kind,kiest 3 boeken,volgens zijn eigen leesniveau!Tussendoor lezen de kinderen in deze boeken.Ik vraag op het einde van de maand welk boek het leukste was en ook waarom het zo leuk was.

 

Vandaag maakten de leerlingen van 3A kennis met het woordenboek. Onmiddellijk gingen ze zeer actief en enthousiast aan de slag. Kijk zelf maar.

 

 

Met de vierjarige kleuters experimenteren we volop. We leren over schoenen. De kleuters mochten hun schoentjes overtrekken en nadien met de penseel tussen de tenen opvullen. Er was wel wat hilariteit en veel plezier tijdens deze activiteit. Het resultaat mocht er zijn. 

 

In K4 bij juf Anne-Mie blijven muzische activiteiten echte TOP momenten!

 

Samenwerken, leren van elkaar, elkaar helpen, dat deden we tijdens ons hoekenwerk in klas 2A.

 

 

De peuters van juf Hilde gingen op uitstap naar de noten- en kastanjeboom. Ze maakten ook foto's van hun "Spokenfeest", een klasdoorbrekende activiteit: K1 samen met K3.

   

 

Woensdag 9 november toverden de kleuters van juf Mieke kleuren door skittles in het water te leggen. Het resultaat was een prachtige regenboog.


 
 

  

Nu het verlof weer voorbij is, willen wij (3B) toch nog even terugdenken aan Halloween. Voor wij 's avonds aan onze griezeltocht in de buurt van onze school begonnen, hadden wij in de klas al serieus gebibberd! Enge muziek met vreemde geluiden ... griezelen geblazen! Daar dan nog het passende verhaal bij samenstellen was ook niet om te lachen. Genieten, bibberen, griezelen, ... weer opzij gezet tot volgend jaar.

   

 

 

De leerlingen uit het eerste leerjaar van meester Karel mochten zich creatief uitleven tijdens het thema 'Herfst'.

 

 

 

 

Vorig jaar deed de ganse school mee met "Bednetdag". Dit jaar hebben we "Petnetdag" op 19 oktober. Daarom pimpten wij onze petten alvast om klaar te zijn tegen de 19de onder de slogan: "3 bee doet ook mee!". Wij dragen onze petten woensdag de ganse dag  en roepen zo iedereen op om donderdag 20 oktober "Kom op tegen kanker" indachtig te zijn.

 

 

De leerlingen van de 4de klas in VBS Nieuwland gaven een voorstelling van hun project 'mens en maatschappij, mens en techniek' in 4A : welkom in mijn leven. Er was een keuze uit: 
- Maak een kasteel
- Een dag uit mijn leven
- Ontwerp een mozaïekvloer
- Ontwerp kleding van een ridder
Het resultaat was prachtig.

 Onze leerlingen van de zesde klas gingen maandag naar de staddag van VIIO Borgloon. Ze brachten een bezoek aan de veiling van Borgloon.Het werd een leuke en leerrijke ervaring!

  

In het kader van Muzische vorming werkten de 5-j kleuters bij juf Anne-Mie rond personalisatie van hun naam. De resultaten waren verbluffend mooi!!!

 

 Deze week hebben de kleuters bij juf Mieke bewegingsexpressie rond de "Herfst" gekregen. Ze waren enorm enthousiast tijdens de activiteit. 

 

 

In het eerste leerjaar, bij juf Elke, leren we letters herkennen op verschillende manieren:kauwgomballen-bingo met letters, letters schrijven in zand of bouwen met klei en lego, oefenen met de juf, letters zoeken in teksten of de letters van je eigen naam herkennen. 

 

 

De kleuters uit de klas van juf Annelore en juf Kristien leerden appeltaartjes maken via een interactieve website op de I Pad.  Ook leerden ze de appelboor kennen, hier waren sterke spieren voor nodig. Samenwerken was de boodschap met een overheerlijk resultaat! 

 

 

 

De kleuters uit de klas van juf Annelore en juf Kristien hebben de handjes gewassen en waren klaar voor de start. Wij maakten kiwi-banaan fruitpapje! Pletten, snijden en schillen was geen probleem. Vervolgens moest de afwas worden gedaan en dan konden ze lekker samen smullen!

 

 

 

In de klas van juf Anne-Mie en juf Mieke maakten de kleuters vandaag lekkere milkshake van bananen.

 

 

 

De leerlingen uit het eerste leerjaar toonden heel fier hun sport.

 

 

De kleuters van juf Kathleen, juf Mieke en juf Anne-Mie gingen op verkenning in de boomgaard.

 

 

In de kleuterklas van juf Mieke maakten enkele kinderen tijdens het thema fruit een boodschappenlijstje om in de winkel van onze klas inkopen te gaan doen.

 

 

 Bij het begin van het nieuwe schooljaar mochten we al eens gaan piepen in de kleuterklas van juf Anne-Mie.

  

 

 

 

 

 

Buienradar


Copyright VBS Borgloon © 2014. All Rights Reserved.