r zijn ook activiteiten te volgen op facebook "VBS Nieuwland Borgloon" of "Luc Meekers

https://www.facebook.com/VBS-Nieuwland-Borgloon-

Tijdens het thema 'vaderdag' hebben de kleuters van juf Ann net als papa 'baard scheren met scheerschuim 'gedaan.....geweldig! De kleuters die geen scheerschuim op het gezicht wilden, deden schrijfdans op rustige muziek.

 

 

 

 

 

De kleuters uit de klas van juf Kathleen zitten volop in het thema beroepen. Verschillende ouders kwamen hun beroep voorstellen. De papa van Finn kwam vertellen over verpleging, de papa van Ayaz kwam experimenteren met licht en geluid, de papa van Mien leerde de kleuters lekker koken, de papa van Milan liet de kleuters met tandwielen werken, de papa van Bo vertelde hoe een kraan, maar ook de verwarming werkt en de papa van Lena kwam zelfs met de grote tractor naar school.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleuters van K2 hebben veel bijgeleerd over de dino's. We hebben fijn gespeeld in een dino-wereld en hebben zelfs dino-eieren gevonden. De kleuters hebben fossielen opgegraven en dino voetsporen zelf gemaakt. Het was een super fijn thema! 

 

 

 

 

Een leuke dag begin je gewoon met fun ...  fun ... fun ... in de kleuterklas van juf Anne-Mie

 

Op maandag 19 maart 2018 namen de leerlingen van het 5de leerjaar deel aan de mobiele verkeerslessen op het verkeerspark van de provincie Limburg.  Eerst werd de kennis van de verkeersborden- en regels getraind.  Nadien leerden we op een volledig uitgebouwd verkeersparcours met politiefietsen en go-carts omgaan met alle mogelijke verkeerssituaties.

 

 

 

 

Op vrijdag 16 maart 2018 namen de leerlingen van het 5 de leerjaar van VBS Nieuwland Borgloon deel aan  ‘de Binnenboerderijdag’.  Op deze leerrijke voormiddag maakten de vijfdejaars kennis met het boerenleven.  Er werd uitleg gegeven over pluimvee, runderen, varkens en schapen maar ook de fruitteelt en het werk op de akkers werden toegelicht.  Tot slot kreeg iedereen nog een gezonde appel en een lekkere verse boterham met beenham aangeboden.  Wij danken ook de stad Borgloon voor dit fijne, leerzame initiatief!

 

 

De leerlingen uit de 5de en 6de klas mochten deelnemen aan de "American games".

 

De kleuters van K2 hebben veel bij geleerd over ziek zijn en hun lichaam. Ze hebben goed voor elkaar gezorgd in de doktershoek en zelf een apotheek uit gebaat. We hebben ook via enkele proefjes onze verschillende zintuigen ontdekt. 

 

 

 

 

 Met  de  ganse  school  bouwden  wij  de  week  van  26  februari  tot  2  maart  uit  tot  “Onze  Warmste  Week”!

 Alle  klassen  zetten  acties  op  om  geld  in  te  zamelen  voor  “Pulderbos”  en “Bednet”; 2  dingen  ons  al  enkele  jaren  bekend…

 Wij, de  leerlingen  van  het  derde, zetten  onze  ouders  of  bereidwillige  oma’s  en  opa’s  aan  het  werk  om  ons  winkeltje  te  vullen!

 Zoet ( wafels  en  ander  lekkers )  en gezond (sappige appels) vulden  elkaar evenwichtig  aan.

 Dank  aan  iedereen  die  zijn / haar  steentje  heeft  bijgedragen  om  ons  “spaarpotje”  te vullen!!

 

 De leerlingen van de zesde klas mochten deze week les volgen in VIIO Tongeren. Ze kregen lesjes Latijn, Frans, Wiskunde, Techniek , ... Het werd een spannende en geslaagde dag!

 

 

 

In bijlage de foto's van het leescircuit dat wij deze week in de klas gestart zijn. Elke dag lezen wij 10 minuten in groepjes. Elke dag op een andere manier: pacman-lezen, lijstjes lezen, voorlezen aan een knuffel en slinger-lezen.

 

 

Enkele sfeerbeelden uit de kleuterklas van juf Mieke.

 

 

Deze week leerden de oudste kleuters bij juf Mieke onze vriend Bee-Bot kennen. Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. De kinderen kunnen Bee-Bot bedienen met knopjes en hem zo de juiste weg wijzen. Zo zetten de kinderen hun eerste stappen naar het programmeren. Wat hebben ze ervan genoten!

 

Onder het motto “Een gezonde geest in een gezond lichaam” deden de kinderen van het 4de leerjaar vrijdag aan yoga. Ze maakten kennis met oefeningen zoals de cobra en de zonnegroet.
Ook ontdekten ze hoe ze hun lichaam en geest helemaal tot rust konden brengen.
Wat was dit weer een leuke ervaring! 

 

 

Bij de oudste kleuters, kwam de mama van Amelie op bezoek. Amelie haar mama is dokter en zij liet de kinderen kennis maken met spuitjes, verbanden en allerhande ander medisch materiaal. Uit hun enthousiasme bleek dat de kleuters het enorm boeiend vonden en dat de drempel dokter, kind weer een heel stuk kleiner werd. Iedere kleuter kreeg ook nog een kleine attentie van de dokter. Bedankt dokter Inge.

 

Bij " Mens en Maatschappij " alsook " Wetenschap en Techniek " ging het in thema 5 " in 2 B bij meester Leon tweemaal bellen en binnen " o.a. over de bouw van een woonhuis. Op het einde van het thema mochten de leerlingen met een legoblokken zelf een huisje bouwen.

De kleuters van K2 hebben de voorbije weken veel geleerd over schoenen. 

We hebben gespeeld in een schoenenwinkel waar we verschillende schoenen konden passen. De kleuters hebben hoge torens gebouwd van schoendozen, ze hebben voeten gemeten en nog zoveel meer!

Ze zijn nu klaar om hun schoentje te zetten voor de Sint! 

 

 

De leerlingen van het 2de leerjaar, brengen wat licht in deze donkere dagen met hun zaklampen.

  

Tijdens het thema kleuren, in de kleuterklas van juf Mieke kwam zeker ook het verhaal van "de ark van Noah" aan bod. Het verhaal werd verteld terwijl de kinderen met playmobil het verhaal konden uitbeelden. Het verhaal eindigde met de mooie regenboog die kleur brengt in ons leven. 

 

 

En zie..... als we dan klaar zijn met ons thema van godsdienst ; Mens en natuur, gave en opgave, dan gaan alle remmen los. Iedereen kiest wat hij/zij wil doen rond dit thema en wat een variatie we te zien krijgen WOUW. Enkele voorbeelden : knutselwerkjes uit de natuur, voeldozen met natuurlijke materialen erin, hoe filter je vuil water, massages geven en krijgen, bewegen en dieren-yoga. Kijk en geniet mee.

 

 

Op maandag 23 oktober genoten alle kleuters van VBS Nieuwland van een sportieve voormiddag op de kleutersportdag.

 

 

Het zusje van Selena in de kleuterklas van juf Mieke kwam op bezoek in de klas. Mama bakte lekkere pannenkoeken voor ons. Wat hebben we ervan genoten.

 

Als afsluiter van het thema van WO herhaalden de leerlingen van 3A de leerstof  op de chromebooks. Het was een hele uitdaging maar superleuk om ook eens op deze manier aan de slag te gaan.

 

 

 

De kleurentovenaar was heel verdrietig!Hij had de verkeerde toverspreuk gebruikt.  Al zijn mooie kleuren waren zomaar verdwenen. Gelukkige hebben de kleuters van K2 hem geholpen met de kleuren terug te toveren op zijn cape. Nu is hij weer heel gelukkig met al zijn regenboogkleuren.

 

 

 

Dinsdag 10 oktober namen de kinderen van het 3de en 4de leerjaar van Vrije basisschool Nieuwland in Borgloon deel aan de activiteit “Alles met de bal” van S.V.S.. Ze maakten kennis met allerlei nieuwe materialen en balspelen. Het was een super leuke, sportieve namiddag!

   

   

   

 

Oefenen van de woordpakketten in het derde leerjaar.

Blazen op flesjes, ook dat is muzisch "spelen" met de spellingsregels...

 

  

Op dinsdag 17 oktober was de derde graad op bezoek bij de politie en brandweer van kanton Borgloon. We leerden over de dode hoek bij vrachtwagens en kregen een rondleiding in de nieuwe politie- en brandweergebouwen.  Het werd weer een leuke en leerrijke uitstap!


 

 

De leerlingen van het 2de  Leerjaar keken en luisterden naar een klein stukje uit de musical " singing in the rain " met Gene Kelly. Daarna mochten de kinderen in groepjes van drie dansen en bewegen met hun paraplu op de muziek uit de musical.

  

De jongste kleuters uit de klassen van juf Hilde, juf Kristien en juf Ann, kregen een mooi poppenspel te zien. 'Flosje het eekhoorntje legde zijn wintervoorraad aan.' Zij sloten het spannende poppenspel af met een thee voor alle kindjes van de heks!

 

 

 

Ook in Viio Borgloon mochten de zesde klassers op expeditie. Voormiddag brachten we een bezoek aan de fruitveiling en hebben de laatstejaars van Viio de geschiedenis van Borgloon uit de doeken gedaan. Namiddag waren er verschillende workshops: Word zen , Just move and Dance, Bezige bijtjes, Dagelijkse kost, tafeldrum en vlaggenspel. Het werd weer een topdag!

 

 

  

De leerlingen van het 4de leerjaar lieten zich van hun meest muzische kant zien! Ze kregen instrumentale muziek te horen en maakten hier een passende tekening bij. Nadien gingen ze in groepjes aan de slag om maskers, attributen en kledij uit krantenpapier te knutselen en probeerden wat ze getekend hadden ook uit te beelden. De kinderen deden erg goed hun best om zich te laten onderdompelen in de wondere wereld van Fantasia!
P.S.: De foto’s werden gemaakt door de leerlingen zelf!

   

Activiteiten in de tweede klas

De kinderen van het tweede leerjaar willen veel elkaar leren. Ze zetten daarom volop in op groepswerk. Ze oefenen ook nog een paar dagen om goed tot 20 te kunnen tellen. Binnenkort gaan ze weer een stapje verder met tellen.

 

   

 

Herfstvruchten

Bij de oudste kleuters bestuderen ze in hun klasjes volop de herfstvruchten. 

 

 

Herfstschatten

Vandaag gingen de oudste kleuters van Vrije basisschool Nieuwland in Borgloon op zoek naar herfstschatten. De buit was aanzienlijk bij hun terugkeer naar de klas.

Blote voetenpad

Met onze voeten kunnen onze jongste kleuters goed voelen: kokosmat, plastiek met noppen, mais, piepschuim, knuffels, experimenteren en afdrukken maken van onze voeten met verf. Het was een heel fijne ervaring!

 

Energieke

Bewegen is gezond! Ook de leerlingen uit het vijfde leerjaar zijn erg gemotiveerd om rond het jaarthema ‘Energieke’ te werken.  Onder een stralende herfstzon werd er genoten van een klasdoorbrekend spel.

 

 

6de klassers op expeditie

Op dinsdag 26 september zijn de zesde klassers op viio-expeditie geweest te Tongeren. Voormiddag mochten we de bezienswaardigheden van de stad verkennen. Namiddag leerden we aan de hand van een spel het schoolgebouw kennen. Het werd een leuke dag!

 

 

gezonde berenboterhammetjes!

De oudste kleuters mochten zelf van toastbrood een gezichtje maken en versieren met het fruit dat ze het lekkerste vinden.

De boog kan niet altijd gespannen staan … dat bewijzen de leerlingen uit 3A.

Als beloning voor het harde werken doen ze hier regelmatig bewegingstussendoortjes. 

 

  

De leerlingen uit de 2de klas konden per 2 foto's bekijken van heel veel verschillende dieren op mijn pc. Daarna mochten ze 1 dier kiezen,dit dier tekenen op een wit tekenblad en op een eigen creatieve manier inkleuren. 
Achteraf kwamen ze hun creatie voorstellen vooraan in de klas!

Van 1 tot 30 september is de Maand van de Sportclub. Op woensdag 13 september namen de kleutertjes en leerlingen van de lagere school deel aan de actie ‘Toon je Sportclub @ school’! We daagden de leerlingen uit om in sportieve outfit naar school te komen. En dat deden ze ook… We zagen voetballers, joggers, zwemmers, turners,… Velen brachten zelfs attributen mee van hun favoriete sport. In de kleuter- en lagere klassen mochten de leerlingen  ’s morgens vertellen over hun sport. Op deze manier leerden ze zelfs nieuwe sporten ontdekken. Het was een super fijne, leerrijke en vooral sportieve dag!


De eerste schrijfles in het eerste leerjaar.

 

Een blik in de kleuterklas van juf Mieke tijdens de eerste schooldag.

 

  

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 


 
 

  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Buienradar


Copyright VBS Borgloon © 2014. All Rights Reserved.